Rólam

Állomások, amelyek önmagamhoz vezettek

A pszichológia, az antropozófia – tulajdonképpen az ember maga és annak működése – iránti fokozott érdeklődésem folyamatosan végigkísérte az életemet. Mind orvos szüleim, mind művészi vénával megáldott további felmenőim messzemenően segítettek nekem abban, hogy e terület irányába mutatott érdeklődésem soha ne szunnyadjon el.

Eredetileg közgazdász végzettséggel rendelkezem, a tanulmányaim befejezését, illetve több külföldi szakirányú gyakorlati tapasztalatszerzést követően a Külügyminisztériumban helyezkedtem el, ahol elsősorban kultúra, sajtó és protokoll ügyekkel foglalkoztam, diplomáciai kapcsolattartó voltam. Először diplomataként Madridba nyertem pályázatot, ezt követően pedig Brüsszelben dolgoztam. A diplomácia világa által sokat tanultam a kultúrák közötti különbségek áthidalásáról, az emberi tulajdonságok, a kapcsolatok sokszínűségéről, a megfelelő kommunikáció fontosságáról, és legfőképpen arról, hogy mindenkiben ott van az  – olykor elrejtett – bizonyos plusz, amit ha észrevesz, kibontakoztat, és él vele, akkor elégedett élete lesz. 

A mindennapi életben, valamint coaching folyamatok során is azt tapasztaltam, hogy a folyamatos konfliktushelyzetek nagyon erősen befolyásolják a hangulatunkat, az egész életünket csupán azért, mert nem tudjuk, hogyan kezeljük őket. Ekkor találkoztam a mediáció módszerével, amely nagy hatással volt rám, megmutatta számomra, hogy lehet másképpen is kezelni a konfliktusokat, nemcsak rombolással, vagy folyamatos küzdelemmel. Mediátorként elsősorban családjogi, gyermekvédelmi és párkapcsolati ügyekkel foglalkozom.

 „MINDEN EMBER EGYETLEN A MAGA NEMÉBEN, ÉS ÚGY TŰNIK, FÖLDI LÉTÉNEK ÉRTELMÉT AZ ADJA,
HOGY KIBONTAKOZTASSA MAGÁT. ÍGY HÁT A FELADATUNK CSAK AZ LEHET,
HOGY SEGÍTSÜNK NEKI LEÉRKEZNI, MEGÉRKEZNI, KIBONTAKOZNI A MAGA LEGBENSŐBB TÖRVÉNYEI SZERINT.”
– VEKERDY TAMÁS –

Az évek során boldog anyukává váltam négy különleges kisgyermek mellett. Az első kisbabám érkezésével egy időben éreztem elérkezettnek az időt, hogy végre valóban azzal foglalkozzam, amivel mindig is szerettem volna, az emberi lélek működésének feltárásával, az emberek támogatásával, a tudatos cselekvésre való ösztönzés módjával. Így akadtam rá a Magyarországon egyedülálló Tudatosság Központú Coachingra (Consciousness Coaching®), amelyet több éven át mesterképzés keretén belül sajátítottam el külföldön. (Ezt a fajta coaching módszertan néhány elemét Magyarországon egyedülállóan oktatom is.) A coaching folyamat során a kliens képessé válik arra, hogy egyre tudatosabbá váljon, ily módon lehetősége lesz a belső erőforrásait kihasználni, a tudattalan gátló folyamatokat felszínre hozni, kiteljesedni (erről bővebben a Coaching menüpont alatt olvashatsz). A Consciousness Coaching® mellé felvettem az ún. Mindfulness modult, amely a tudatos jelenlétbe kalauzolt el. Mindfulness módszertant azóta is oktatok mind felnőttek mind gyermekek számára. Az ez irányú érdeklődésemnek hatására folyamatosan részt veszek az indiai Egység Egyetem különféle kurzusain, amely segíti a tudatosság – mind elméleti, mind gyakorlati – még hatékonyabb elmélyítését.

Az elmúlt évtizedben coachként szakosodtam még a gyermekek, kamaszok irányába, akiknek a megoldás fókuszú coaching módszerrel – játékosan mégis hatásosan – segítek eligazodni a mindennapokban – az eredményeikre és nem pedig a problémákra fókuszálva. Még Brüsszelben kezdtem el szakmai szinten is foglalkozni meddőnek titulált, majd várandós nőkkel, a természetes szülésre való felkészítéssel, valamint kismama relaxációval, babamasszázzsal, szülés utáni támogatással. Számos természetes és alternatív gyógymóddal egészítem ki a tevékenységemet pl. családállítás, rendszerállítás. Bach virágok támogató ereje, Access Bars® kezelés, illatok támogató ereje stb. ezzel is elősegítve az egyén kiteljesedését, teljes egészségét.

Recall Healing® gyógyító módszerével pedig sajátos módon és nézőpontból érthetünk meg bármely élethelyzet – legyen az betegség, viselkedés, egyéb – hátterében álló érzelmi okokat és azok összefüggéseit. A módszer önmagunkkal és társainkkal (legyen az rokon, barát, ismerős) való kapcsolódásunk belső ellentmondásait vizsgálja, ezek feltárásával és feloldásával segíti az érintettet egy jobb életminőség eléréséhez. Gyermekem elvesztését követően Singer Magdolnánál végeztem el a gyászcsoport vezetői képzést, folyamatosan indítok gyászcsoportokat, amelyeket nem csupán a halál okozta veszteség, hanem válást követő sokk, elbocsátás, nyugdíj, vagy egyéb veszteséget elszenvedett személyek egyaránt látogathatnak. Egyéni gyászkísérést is vállalok felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Számos mélységet és magasságot átéltemés érzem, minden egyes lépcsőfok értem volt, a személyes fejlődésemért Hiszem, hogy senki és semmi nem tudott volna megszabadítani a feladataimtól, és senki nem hozhatott volna feloldozást, csakis saját magam. Felismertem, hogy rengeteg elengedésre, felelősség-vállalásra és mindenekfölött szeretetre van szükség ahhoz, hogy teljes és boldog életet élhessünk. Ebben szeretnék kísérője lenni mindazoknak, akik bizalmat szavaznak nekem, és megtisztelnek azzal, hogy életük bizonyos szakaszán kísérőjük lehetek.​

Értesülj elsőként
a friss hírekről!

 

Kevés hírlevelet küldök, azok viszont valóban értékes információkat tartalmaznak. Érdemes feliratkoznod!

error: Content is protected !!